Jewelry care

Vid användning

När du använder dina smycken tänk då på att undvika kontakt med parfym och kemikalier då de kan förstöra eventuell plätering, stenar eller pärlor. Ta av dina smycken vid träning, dusch, bad, i sol för att undvika att skada eller tappa dina smycken. Ta alltid av dina smycken när du går och lägger dig då dina smycken kan fastna och slitas sönder. Tänk också på att alla smycken med stenar inte ska bäras så att de skaver mot andra material.

Förvaring och rengöring

Förvara med fördel dina smycken i smyckesförvaring. Se alltid till att smyckena är frånskilda från varandra för att undvika repor och att eventuella kedjor trasslar. När du är på resa packa dina smycken väl och med omsorg! För att hålla dina smycken i fint skick bör du rengöra dem i ljummet vatten och milt diskmedel. Torka av dem direkt efter rengöringen med en mjuk trasa och var extra varsam om smycket har stenar. Rengör endast vid behov.

Odlade sötvattenpärlor kräver extra omtanke. Torka av pärlorna med en fuktad trasa efter användning så att de behåller sin lyster, men använd inte fettlösande medel så som diskmedel. Förvara pärlorna separat från övriga smycken, men dock inte i bomull som har en uttorkande effekt.